ליל המדענים והמדעניות האירופי בישראל
19 בספטמבר 2019 | 17:00-21:00 | קמפוס העיר התחתית ע"ש לורי לוקיי

הרצאות 21:00 - 19:00

מרעיון למציאות: מולטיברסיטת חיפה מפגישה בין קהילה ואקדמיה בעיר התחתית ומזמינה אתכם ל"ליל המדענים" שיתקיים השנה בסגנון "מדע על הבר".

מפגש מרתק עם מיטב חוקרי האוניברסיטה שיציגו בפניכם מחקרים עכשוויים בקשת רחבה של תחומים.

ההרצאות תתקיימנה בו-זמנית, במתחמי היזמות, החדשנות והבילויים בעיר התחתית ותהיינה פתוחות לקהל הרחב.

התכנסות  19:00 l הרצאות  19:30

הכניסה על בסיס מקום פנוי בלבד.

ד"ר רועי דיאמנט - "מתחת למים: מסע טכנולוגי לגילוי סונארי של ספינות טבועות וישובים פרה היסטוריים"

מיקום: קמפוס העיר ע"ש לורי לוקיי, אוניברסיטת חיפה, רח' הנמל 65, קומה 6,  אולם 63.

מחלקה: החוג לטכנולוגיות ימיות ע''ש האטר
shipwerk
חופי הים התיכון שימשו ומאז ומעולם מוקד כלכלי וצבאי וחפירות ארכיאולוגיות רבות שופכות אור על העולם העתיק. אולם, עדויות להיסטוריה הרחוקה והקרובה הנמצאות מתחת לים מעולם לא נחקרו בצורה יסודית. בהעדר חמצן, ממצאים במעמקי הים נשמרים בצורה מעולה, ויכולים לספר לנו רבות על עולמם של הימאים, הסוחרים, וקשרי הממשל בעת העתיקה. רק בים הרדוד שלחופי מדינת ישראל נמצאו 50 ספינות טבועות ו-5 יישובים פרה היסטוריים. עם הקמת המחלקה לטכנולוגיות ימיות באוניברסיטת חיפה, קיימת היום בארץ תשתית לחקר מקיף מבוסס של מעמקי הים. בעזרת רובוטים ימיים ואלגוריתמי גילוי וניווט מתקדמים, פיתחו החוקרים במחלקה שיטות עבודה לסריקה אוטומטית של שטחים תת ימיים גדולים. בהרצאה זו יוצגו השיטות שפותחו במחלקה והניסיון במציאת ספינות טבועות בחופי קיסריה ובחיפוש הספינה אלטלנה.

אתר המרצה